У МВС розповіли, скільки в Україні відкрито кримінальних справ проти ухилянтів

Близько 2600 кримінальних проваджень по ухилянтах передано до суду.
У МВС розповіли, скільки в Україні відкрито кримінальних справ проти ухилянтів
Ігор Клименко / t.me/Klymenko_MVS

В Україні відкрито майже 9 тисяч кримінальних проваджень за фактами ухилення від мобілізації. Близько 2600 таких матеріалів передано до суду. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

Читайте також:

"Початково протокол про порушення ухилянтом обліку має складати представник ТЦК, а вже потім коли цей ухилянт намагається змінювати місце проживання, ухиляється від мобілізації в ЗСУ, тоді ТЦК повідомляє про це органи Національної поліції, і поліція в рамках кримінального провадження розслідує такі факти", - розповів очільник МВС.

За словами міністра, провадження відкриваються за статтею 336 Кримінального кодексу України - ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Раніше ми писали, що контррозвідка СБУ спільно з Національною поліцією України й Службою інформації та безпеки Республіки Молдова нейтралізували міжнародне злочинне угруповання, яке незаконно переправляло українських громадян призовного віку за межі нашої держави.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK