В Україні виріс прожитковий мінімум: як вплине на пенсії

У зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, підвищаться деякі пенсійні виплати.
В Україні виріс прожитковий мінімум: як вплине на пенсії
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні з 1 січня 2024 року розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, збільшується з 2093 до 2361 грн. У зв'язку з цим підвищаться деякі пенсійні виплати, повідомили в ГУ Пенсійного фонду у Вінницькій області.

Читайте також:

Так, щороку у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян здійснюються перерахунки надбавок, підвищень, мінімальних та максимальних розмірів пенсій, інших доплат до пенсії, які обчислюються з урахуванням цього показника.

"Цього року такий перерахунок також буде проведений з 1 березня 2024 року разом зі щорічною індексацією пенсій, що передбачено пунктом 8 Прикінцевих положень Закону "Про Державний бюджет України на 2024 рік", - йдеться в повідомленні.

У ПФУ нагадали, що індексація проводиться для цивільних, військових пенсіонерів, чорнобильців, осіб, що отримують страхові виплати та спеціальні пенсії.

Читайте також:

Якщо пенсія призначається вперше в поточному році або проводиться перерахунок згідно з законодавством, то застосовується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, у розмірі 2361 грн.

Раніше ми писали, що станом на 1 січня 2024 року в Україні налічується 10 516 537 пенсіонерів, середній розмір пенсійної виплати становить 5385 грн. Найнижча пенсія в Тернопільській області, а найвища - у Києві.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK