Пенсіонерам потрібно пройти фізичну ідентифікацію: що буде з виплатами

Що буде з пенсійними виплатами до проходження фізичної ідентифікації.
Пенсіонерам потрібно пройти фізичну ідентифікацію: що буде з виплатами
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Для українських пенсіонерів, які стали на облік ВПО до 24 лютого 2022 року та отримували пенсійні виплати у відділеннях АТ "Ощадбанк", продовжили строки фізичної ідентифікації до 31 березня 2024 року. Тепер громадяни мають ще декілька додаткових місяців для того, щоб пройти перевірку. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Читайте також:

Крім того, з 1 січня 2024 року ВПО продовжать нараховувати суми пенсійних виплат до проходження ними фізичної ідентифікації. При цьому виплата нарахованої суми пенсій буде здійснена отримувачу на його банківський рахунок після проходження фізичної ідентифікації, починаючи з місяця припинення виплати. 

Омбудсмен зазначив, що пенсіонери можуть пройти фізичну ідентифікацію як у відділенні Пенсійного фонду України чи Ощадбанку, так і віддалено, через електронний кабінет ПФУ або відеоідентифікацію. 

Раніше ми писали, що з грудня 2023 року пенсіонери з-поміж ВПО, які отримують пенсійні виплати через АТ "Ощадбанк", можуть пройти ідентифікацію за допомогою відеозв'язку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK