У "Дії" доступні послуги для сімей із дітьми: хто може отримати соцдопомогу

Сервіс орієнтований на тих, хто вперше звертається за призначенням допомоги, або на тих, хто планує переоформлення у зв'язку з закінченням терміну призначення.
У "Дії" доступні послуги для сімей із дітьми: хто може отримати соцдопомогу
Ілюстративне фото / Getty Images

На порталі "Дія" доступні чотири соціальні допомоги для сімей із дітьми. Хто має право їх оформити, розповіли в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

"Чотири допомоги, які доступні на порталі "Дія", це не додаткові виплати. Сервіс орієнтований на тих, хто вперше звертається за призначенням допомоги, або на тих, хто планує переоформлення у зв'язку з закінченням терміну призначення", - йдеться в повідомленні.

Раніше для отримання цих послуг людям доводилося збирати велику кількість документів та відвідувати органи соціального захисту населення. Однак зараз таку допомогу можна оформити дистанційно, не виходячи з дому.

Читайте також:

Йдеться про такі види допомоги:

  • допомога при усиновленні дитини - для батьків, які усиновили дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною, якій не встановлено інвалідність - для батьків, усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікуна, піклувальника, який доглядає за дитиною;
  • допомога людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яка призначається на весь час інвалідності;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку - для одиноких усиновлювачів чи одиноких матерів або батьків, які не перебувають у шлюбі. 

Щоб скористатися такою можливістю, громадянам потрібно авторизуватись на порталі "Дія", перейти в меню "Послуги", обрати опцію "Заява на призначення допомоги", заповнити необхідні відомості, сформувати заяву та декларацію та підписати електронним підписом чи "Дія.Підписом".

Читайте також:

Термін призначення допомог відбувається впродовж 10 днів із моменту звернення, а повідомлення про результат звернення надійде в особистий кабінет користувача на порталі "Дія" або на електронну пошту. 

Нагадаємо, українці, які усиновили дитину, мають право на грошову допомогу від держави.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK