Права для людей з інвалідністю: в Україні з'явилися спецавто для іспиту з водіння

У сервісних центрах МВС з'явилися автомобілі для людей з інвалідністю.
Права для людей з інвалідністю: в Україні з'явилися спецавто для іспиту з водіння
У сервісних центрах МВС з'явились автомобілі для людей з інвалідністю / mvs.gov.ua

П'ять сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ в Україні отримали нові автомобілі, обладнані ручним керуванням. На них особи з інвалідністю складатимуть практичні іспити для отримання посвідчення водія. Про це повідомила пресслужба МВС.

Читайте також:

Так, спеціальні автівки відправились до сервісних центрів МВС у Києві, Кам'янці-Подільському, Дніпрі, Львові та Одесі.

Зазначається, що кожне авто обладнане додатковими важелями, які дозволяють управляти акселератом та гальмами правою або лівою рукою. Додаткове обладнання дозволяє натискати педаль акселератора лівою ногою, управляти кермом застосовуючи спеціальний тримач, а також керувати світловими покажчиками, фарами та іншими приладами за допомогою спеціального джойстика на кермі.

Читайте також:

Як пояснили в МВС, "Автошколи для осіб з інвалідністю" - це проєкт про соціальну адаптацію до суспільного життя та рівні можливості для всіх, хто має інвалідність, прагне опанувати навички керування автомобілем та отримати посвідчення водія.

Такі автошколи працюють у п'яти регіонах України: у Київській, Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Раніше ми писали, що в Україні для різних категорій транспортних засобів передбачений певний вік, починаючи з якого можна отримати посвідчення водія й сісти за кермо.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK