В Україні пільги на оплату комуналки продовжать автоматично: кого стосується

Право на отримання пільг на новий період із січня 2024 року буде визначено автоматично.
В Україні пільги на оплату комуналки продовжать автоматично: кого стосується
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Пільговикам, яким пільги надаються залежно від доходів, право на виплати у 2024 році буде визначено автоматично. Про це повідомили в Пенсійному фонді України.

Читайте також:

У пільговиків, які протягом минулого року одержували пільгу з урахуванням доходу, право на виплату закінчилося 31 грудня 2023 року.

"Із січня 2024 року право на отримання пільг по оплаті житлово-комунальних послуг буде визначено органами Пенсійного фонду України відповідно до доходів, які були отримані сім'єю пільговика за період із липня по грудень 2023 року", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що право на отримання пільг на новий період із січня 2024 року буде визначено автоматично. Пільговику додатково звертатися до органу Фонду не потрібно (крім випадку, коли у пільговика відбулись зміни (у складі сім'ї, місці проживання, переліку послуг, на які призначено пільги). 

У зв'язку з тим, що квартальний звіт подається страхувальниками протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу, необхідні відомості про дохід сім'ї пільговика надійдуть до органів ПФУ в лютому. Після цього буде розраховано пільгу на новий період.

Читайте також:

У разі, коли середньомісячний дохід сім'ї пільговика в розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (4240 грн у 2024 році), можна звернутися за житловою субсидією.

Раніше ми писали, хто з членів домогосподарства може звернутися за призначенням субсидії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK