Встигнути до 31 березня: пенсіонерів із числа ВПО закликають пройти ідентифікацію

Кому потрібно встигнути пройти ідентифікацію.
Встигнути до 31 березня: пенсіонерів із числа ВПО закликають пройти ідентифікацію
Ілюстративне фото / Getty Images

Певна категорія українських пенсіонерів має пройти фізичну ідентифікацію, аби зберегти свої пенсійні виплати. Зробити це потрібно до 31 березня 2024 року, нагадали в ГУ Пенсійного фонду в Дніпропетровській області.

Читайте також:

Так, пенсіонерам із числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року та отримують пенсії через поточні рахунки в АТ "Ощадбанк", термін проходження фізичної ідентифікації продовжили до 31 березня 2024 року.

Є декілька способів проходження ідентифікації:

  1. Звернутися до відділення АТ "Ощадбанк" або до будь-якого зручного сервісного центру Пенсійного фонду України з документом, що посвідчує особу (паспорт громадянина України). 
  2. Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" ("Дія ID").
  3. За допомогою відеоконференцзв'язку в територіальному органі Пенсійного фонду України.
  4. У закордонній дипломатичній установі України отримати документ, який посвідчує, що фізична особа є живою, якщо пенсіонер із числа ВПО перебуває за кордоном. 

Читайте також:

Раніше ми писали, що нещодавно Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка внесла зміни до порядку призначення допомоги на проживання для ВПО. З 1 березня 2024 року виплати будуть продовжені для більшості нинішніх одержувачів, які належать до найуразливіших категорій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK