Подання декларацій до НАЗК стане простішим: у "Дії" запустили нову послугу для чиновників

"Дія" допоможе в поданні декларації до НАЗК.
Подання декларацій до НАЗК стане простішим: у "Дії" запустили нову послугу для чиновників
Ілюстративне фото / thedigital.gov.ua

Подання декларації до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для публічних службовців стане простішим. Запит на збір даних про членів сім'ї тепер здійснюється за допомогою застосунку "Дія". Про це повідомляє Мінцифри.

Читайте також:

Відповідно до Закону України "Про запобігання корупції" державні та місцеві чиновники мають щорічно подавати електронні декларації до НАЗК. Причому зобов'язані вказати дані не лише про свої статки, а й про членів сім'ї, їхні активи й доходи.

"Це стосується чоловіка або дружини декларанта, дітей до 18 років, а також людини, з якою проживає не менш ніж 183 дні протягом року, веде спільне господарство, має взаємні права та обов'язки", - йдеться в повідомленні.

Раніше родичам потрібно було шукати та збирати документи про нерухомість, машини, інші активи, замовляти довідку про доходи, а тепер - кілька кліків у "Дії". Декларант із порталу НАЗК кине члену сім'ї в "Дію" запит. Після підтвердження членом сім'ї в "Дії" НАЗК збере інформацію про його активи й доходи з реєстрів та одразу передасть декларанту у формі, як потрібно вказувати в декларації. 

Читайте також:

Послуга доступна для авторизованих користувачів застосунку "Дія" з верифікованим податковим номером, які є членами сім'ї публічного службовця й отримали запит про надання інформації від декларанта.

Раніше ми писали, що до 31 березня 2024 року в Україні триває кампанія декларування за 2023 звітний період. Але для певних категорій декларантів обов'язок подання декларацій відтерміновано.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK