Обережно, шахраї: українцям пропонують отримати 1000 грн від популярного супермаркету

Українців попередили про нову шахрайську схему.
Обережно, шахраї: українцям пропонують отримати 1000 грн від популярного супермаркету
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні шахраї через соцмережі почали розповсюджувати фейкові повідомлення про можливість отримати 1000 гривень на банківську картку від імені популярної мережі супермаркетів. Так аферисти хочуть зібрати платіжні дані користувачів із метою привласнення їхніх заощаджень. Про це попередили в Національній поліції.

Читайте також:

Так, зловмисники розповсюджують посилання на підконтрольні їм фішингові ресурси, де для отримання коштів пропонується ввести дані банківської картки (ім'я власника, номер, CVV-код та термін дії), а потім підтвердити операцію у своєму інтернет-банкінгу або надати отриманий пароль підтвердження.

Також при переході за посиланнями з комп'ютера система запитує дозволу на доступ вебресурсу до агенту підпису користувача ЦСК.

"Надання таких дозволів та даних дозволяє шахраям отримувати доступ до облікових записів і розпоряджатися грошовими коштами на рахунках громадян", - йдеться в повідомленні.

npu.gov.ua

Правоохоронці закликають дотримуватися наступних порад, щоб не втратити свої гроші:

  • не переходьте за сумнівними посиланнями;
  • отримуйте дані про акції лише на офіційному сайті супермаркету;
  • перевіряйте правильність URL-адреси сайту перед введенням конфіденційних даних, адже навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт;
  • не вводьте на сумнівних сайтах дані банківських карток (CVV-коди, терміни дії картки тощо) для отримання коштів;
  • не повідомляйте стороннім особам коди-підтвердження, які приходять у SMS-повідомленнях або безпосередньо в застосунки.

Читайте також:

При розголошенні платіжної інформації необхідно негайно звернутися до банку та заблокувати картку.

Раніше ми писали, що волонтерський рух в Україні став позитивним феноменом. Проте шахраї швидко підлаштувалися під воєнні реалії та почали видавати себе за волонтерів чи навіть цілі благодійні фонди й організації, аби привласнити донати для захисників та захисниць України. У кіберполіції розповіли, як не стати жертвою шахраїв.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK