Українським пенсіонерам дали термін до 31 березня: що потрібно встигнути зробити

Що треба зробити пенсіонерам до кінця березня, щоби не втратити виплати.
Українським пенсіонерам дали термін до 31 березня: що потрібно встигнути зробити
Ілюстративне фото / Getty Images

Пенсіонерам-переселенцям, які стали на облік ВПО до повномасштабного російського вторгнення, необхідно пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня. Про це нагадали в ГУ Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Так, пенсіонери з числа внутрішньо переміщених осіб, які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року та отримують пенсії через поточні рахунки в АТ "Ощадбанк", мають пройти ідентифікацію. Встигнути потрібно до 31 березня 2024 року.

Читайте також:

Є декілька способів проходження ідентифікації:

  1. Особисте звернення до територіальних органів Пенсійного фонду України.
  2. Авторизація в особистому електронному кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" ("Дія ID").
  3. Ідентифікація особи за допомогою відеоконференцзв'язку.
  4. Ідентифікація одержувачів пенсій в установах акціонерного товариства "Ощадбанк".
  5. У закордонній дипломатичній установі України отримати документ, який посвідчує, що фізична особа є живою, якщо пенсіонер із числа ВПО перебуває за кордоном.
  6. Отримання Пенсійним фондом України інформації про зміну місця проживання ВПО протягом останніх шести місяців шляхом інформаційного обміну між ПФУ та держпідприємством "Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики".

Раніше ми писали, що після початку повномасштабного вторгнення значна кількість українців тимчасово переїхала за кордон. Фіксуються випадки звернення пенсіонерів щодо факту припинення пенсійних надходжень після виїзду.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK