У Німеччині українці зможуть легально жити навіть без діючого закордонного паспорта.

Головне – встановити особистість.
У Німеччині українці зможуть легально жити навіть без діючого закордонного паспорта.
Maheshkumar Painam / unsplash.com

Навіть із простроченим закордонним паспортом українці зможуть легально жити на території Німеччини, адже надання чи продовження тимчасової посвідки на проживання не передбачає обов'язкової наявності чинного паспорта.

Про це пише Mind із посиланням на коментар представника сенату Берліна DW.

На думку представника сенату, право на перебування в країні та всі пов'язані з цим можливості залишаються чинними незалежно від рішення МЗС України тимчасово призупинити надання консульських послуг для українських чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном.

Читайте також:

Тому, навіть якщо громадянам України відмовлять у видачі чи продовженні паспорта, то берлінське земельне управління у справах іноземців видасть йому проїзний документ для поїздок за кордон, який замінить паспорт.

«Головне, щоб німецька влада мала хоч якусь можливість встановити особистість», – пише видання.

Зазначається, що питання перебування іноземців у Німеччині належать до компетенції земельної влади, якою, зокрема, є берлінський сенат.

Раніше ми писали про те, що Польща може надати Україні допомогу у питанні повернення додому військовозобов'язаних громадян, щоб вони допомагали своїй країні у війні проти РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK