Деяким українцям перерахують пенсії заднім числом: коли отримають виплати

Автоматичний перерахунок пенсій буде проведено з 1 квітня 2024 року лише після надходження відомостей про сплату єдиного внеску за попередній квартал.
Деяким українцям перерахують пенсії заднім числом: коли отримають виплати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні буде проведено перерахунок пенсій заднім числом. Пенсіонери, що працюють, отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за квітень і травень у червні. Про це повідомила заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду Вінниччини Лариса Дика.

Читайте також:

За її словами, автоматичний перерахунок працюючим пенсіонерам буде проведено з 1 квітня 2024 року лише після надходження відомостей про сплату єдиного внеску за попередній квартал.

"Оскільки з 1 січня 2021 року законодавством передбачено щоквартальне подання об'єднаної звітності з ЄСВ і податку на доходи фізичних осіб замість щомісячного, строки подання такої звітності - протягом 40 календарних днів після останнього дня звітного кварталу. Відповідно станом на 1 квітня 2024 року Головне управління не володіє даними про страховий стаж та заробітну плату за 1 квартал 2024 року", - розповіла Дика.

Читайте також:

Вона додала, що перераховані пенсії пенсіонери отримають у червні з доплатою за квітень та травень.

Раніше ми писали, що в Україні пенсіонер, який отримує пенсію за вислугу років, після досягнення відповідного віку має право перейти на пенсію за віком.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK