Українцям хочуть дати компенсацію за знищене війною авто: як це планують зробити

Діятимуть за аналогією з виплатами на відновлення житла.
Українцям хочуть дати компенсацію за знищене війною авто: як це планують зробити
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

У Верховній Раді групою народних депутатів зареєстрований законопроект № 11147 «Про компенсацію за пошкодження та знищення автомобільних транспортних засобів внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації проти України».

Автори законопроекту пропонують, щоб процес компенсації відбувався за вже відпрацьованим механізмом компенсації на відновлення житла, а саме подання заяви через «Дію» або через ЦНАП із наданням фото та відеоматеріалів, які підтверджують факт пошкодження чи повного знищення автомобіля.

Читайте також:

Подати заявку зможуть як юридичні, так і фізичні особи, а також їхні спадкоємці чи правонаступники.

Отриману інформацію буде внесено до Державного реєстру майна, яке постраждало внаслідок бойових дій, терактів чи диверсій, викликаних військовою агресією Росії, а спеціальна комісія встановлюватиме розмір компенсації в індивідуальному порядку.

У разі позитивного рішення гроші зараховуватимуться на спеціальний банківський рахунок власника знищеного транспортного засобу.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що джерелами фінансування даних компенсацій стануть: Фонд відновлення майна та зруйнованої інфраструктури у зв'язку із збройною агресією Росії, міжнародна технічна фінансова допомога, репарації чи інші стягнення з Росії та інші джерела, які не заборонені законодавством України.

Однак, коли парламент розгляне цей законопроект, і яка буде його остаточна редакція, наразі невідомо. Зараз він направлений для ознайомлення та розгляду до профільного комітету Верховної Ради.

Раніше ми писали про те, що в Україні вже понад 2 тисячі громадян отримали нове житло в рамках програми "ЄВідновлення".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK