Деякі українці отримають збільшену субсидію в неопалювальний сезон: з чим це пов'язано

Розмір субсидії на електроенергію для мешканців однієї з областей України збільшили вп'ятеро.
Деякі українці отримають збільшену субсидію в неопалювальний сезон: з чим це пов'язано
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Харків'яни та мешканці Харківської області отримуватимуть збільшену субсидію та пільгу в неопалювальний сезон. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

"Через цілеспрямовані атаки по енергетичних об'єктах мешканці Харківщини, на жаль, зіштовхнулися з перебоями в постачанні електроенергії. Для забезпечення нормальної життєдіяльності і своїх побутових потреб дехто змушений користуватися альтернативними джерелами енергії. Особливо принципове значення це має для жителів тих населених пунктів області,  які наразі повністю знеструмлені", - йдеться в повідомленні.

Щоб забезпечити соціальну підтримку вразливим категоріям населення Харківщини, Кабмін ухвалив рішення збільшити на нинішній неопалювальний сезон (з травня по вересень включно) для жителів Харкова та області розмір пільг і субсидій на електроенергію.  

Читайте також:

Адже вартість 1кВт електроенергії, що постачається централізовано, становить 2,64 грн, а  вартість 1кВт, виробленого на дизельному паливі, - в 5 разів більше (13,5 грн). 

"Завдяки цьому рішенню середній розмір субсидії на послугу з постачання та розподілу електричної енергії, який отримують харків'яни, збільшиться зі 106 грн до 530 грн на місяць, пільги - з 74 грн до 370 гривень", - зазначили в міністерстві.

Читайте також:

Додатково звертатися за перерахунком субсидій їм не потрібно. Перерахунок розміру субсидій і пільг для жителів Харкова та Харківської області, які підпадають під дію цього рішення уряду, буде проведено Пенсійним фондом автоматично.

За інформацією ПФУ, у населених пунктах Харківщини проживає близько 35,7 тис. одержувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. 

Раніше ми писали, що українцям, які одночасно відповідають низці критеріїв, потрібно до 1 липня 2024 року звернутися за продовженням житлових субсидій та пільг. Невиконання цієї вимоги може призвести до припинення виплати субсидії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK