Мобілізація ув'язнених: скільки засуджених уже подали заяви на службу в армії

Не всім засудженим закон дозволяє мобілізуватися.
Мобілізація ув'язнених: скільки засуджених уже подали заяви на службу в армії
Олена Висоцька / facebook.com/minjust.official

Уже понад 3 тисячі засуджених подали заяви на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для безпосередньої участі в обороні України. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Читайте також:

Нещодавно президент підписав закон №11079-1, який дозволяє деяким категоріям ув'язнених мобілізуватися до лав Збройних сил України. У цьому документі бажання засудженого, його мотивація укласти контракти з ЗСУ та таким чином отримати умовно-дострокове звільнення є визначальними.

За словами Висоцької, понад 3,5 тис. засуджених подали заяви на умовно-дострокове звільнення, щоб вступити на службу за контрактом до армії. 

Читайте також:

"Це понад три тисячі людей. Ми так і прогнозували до ухвалення цього закону. Не можна казати, що всі 20 тисяч людей, які ми вказували як потенціал, приєднаються. Тому що при попередніх опитуваннях близько 4,5 тисяч виявили бажання. Зараз ця цифра коливатиметься", - розповіла вона.

Заступниця міністра зазначила, що не всім засудженим закон дозволяє мобілізуватися. Деякі можуть отримати відмову з боку військово-лікарських комісій (ВЛК) через суспільно небезпечні хвороби (ВІЛ, туберкульоз, гепатити).

Читайте також:

Також у законі є застереження для тих, хто вирішить вийти на волю, але відмовиться служити. Це загрожуватиме їм додатковими 5-10 роками ув'язнення.

Раніше ми писали, що майже 5 тисяч ув'язнених в Україні виявили бажання піти на фронт в обмін на умовно-дострокове звільнення, якщо відповідний закон буде ухвалено.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK