Німецький уряд хоче зменшити кількість українських біженців у Німеччині: розглядається два варіанти

Кількість українців уже досягла 1,3 млн і продовжує збільшуватися.
Німецький уряд хоче зменшити кількість українських біженців у Німеччині: розглядається два варіанти
Karollyne Videira Hubert / unsplash.com

Німеччина зараз приймає у 20 разів більше українських біженців, ніж Франція. Тому в німецькому уряді хочуть рівномірно розподіляти українців, по всіх країнах ЄС, а німецька опозиція пропонує скорочувати фінансову допомогу. Однак остаточного рішення поки немає.

Про це пише WELT із посиланням на слова німецьких чиновників та політиків.

«Федеральне міністерство внутрішніх справ хоче встановити фіксований режим розподілу нових українських біженців територією ЄС. Німеччина твердо прихильна до принципу солідарності розподілу тих, хто шукає захисту, і вважає, що обговорення та пошук рішення особливо необхідні з урахуванням вторинної міграції з інших країн-членів ЄС», - заявила представник федерального міністра внутрішніх справ. Ненсі Фезер (партія СДПН).

Читайте також:

Видання зазначає, що зараз на рівні ЄС ведуться переговори щодо нових правил для українських біженців. Адже термін дії тимчасового захисту спливає 4 березня 2025 року.

Повідомляється, що до цього часу українці могли вільно обирати країну перебування в ЄС. Така свобода пересування зараз призвела до дуже нерівномірного розподілу біженців до ЄС.

Так, за даними Євростату на березень 2024 року, кількість українських біженців у деяких країнах ЄС була розподілена так: Німеччина – 1,3 млн; Польща – 960 тис.; Чехія – 360 тис.; Італія – 160 тис.; Франція – 60 тис. При цьому наголошується, що кількість українських біженців у Польщі має тенденцію до зниження, а у Німеччині вона зростає.

WELT повідомляє, що для того, щоб протидіяти такій тенденції, німецька опозиція давно пропонує скоротити допомогу для біженців.

"Мінімум полягає в тому, що ми не платимо гроші таким громадянам, особливо чоловікам, які фактично зобов'язані проходити військову службу на своїй батьківщині в Україні", - заявив WELT TV міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрманн (партія ХСС).

А ось у німецькому міністерство внутрішніх справ бачать інше рішення: «Держава-член повинна реадмісувати особу, яка користується тимчасовим захистом на її території, якщо ця особа незаконно перебуває або намагається незаконно в'їхати на територію іншої держави-члена протягом періоду, визначеного рішенням Ради ЄС». .

Це може призвести до того, що біженцям, які знову прибули, доведеться чекати на репатріацію в Україну, якщо вони продовжать змінювати місце перебування в ЄС.

«Люди проживатимуть у Німеччині нелегально, і їх доведеться репатріювати. Однак можуть бути винятки, наприклад, для біженців, які вже працевлаштовані», — наголосив WELT Вінфрід Клут, професор права з Галле та член Консультативної ради з інтеграції та міграції. Однак це можуть бути виключені

Раніше ми писали про те, що за даними Євростату у 4 країнах ЄС спостерігався приріст кількості українців, а у 9 зафіксовано зменшення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK