Експерти підрахували, що влітку світла не буде від 5 до 8,5 години на добу.

Аналітики спрогнозували 3 сценарії в електроенергетиці.
Експерти підрахували, що влітку світла не буде від 5 до 8,5 години на добу.
Karsten Würth / unsplash.com

DiXi Group провело дослідження "Summer Outlooks: оцінка готовності до ризиків в електроенергетиці та газовому секторі". Залежно від прогнозних сценаріїв влітку, світло можуть відключати на 5, 7 або 8,5 годин на добу.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на слова генерального менеджера з організації консультативних послуг у сфері безпеки та стійкості DiXi Group Олени Лапенко під час презентації дослідження.

Експерт зазначила, що за базового сценарію кількість дефіцитних годин у літній сезон не перевищуватиме 21%.

"Якщо літо буде не дуже спекотним, то дефіцит у пікові години може не перевищувати 1,3 ГВт. У години мінімальних навантажень або піку генерації з ВДЕ дефіцит може бути відсутнім", - розповіла Олена Лапенко.

Читайте також:

Експерти вважають, що другий сценарій – збільшення попиту на електрику внаслідок підвищення середньодобових температур за відсутності нових пошкоджень. У такому випадку в DiXi Group оцінюють дефіцит у пікові години споживання більше 2,5 ГВт, а кількість дефіцитних годин становитиме 28%.

При реалізації третього сценарію аналітики врахували можливість повторних атак на енергосистему за збереження помірного температурного режиму. За їх прогнозами дефіцит у пікові години складе близько 2,8 ГВт або 35% дефіцитних годин.

Повідомляється, що під час підготовки дослідження DiXi Group використовував загальнодоступні дані, розрахунки та оцінки команди аналітичного центру.

Раніше ми писали про те, що в «Укренерго» повідомили, що за сильної спеки та дощу графіки відключення світла влітку можуть стати жорсткішими.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK