У МВС розповіли, як водіям обміняти електронні документи

Як обміняти е-посвідчення водія та е-свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.
У МВС розповіли, як водіям обміняти електронні документи
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні можна використовувати електронний документ без виготовлення пластикового бланку. Йдеться про е-посвідчення водія та е-свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, які відображаються в застосунку "Дія". Часто до сервісних центрів МВС громадяни звертаються з проханням виготовити дублікат електронного документа на бланку, але такої процедури не передбачено. Аби отримати пластиковий документ, потрібно обміняти електронний.

Читайте також:

Про це повідомили в Головному сервісному центрі МВС.

Замовити обмін посвідчення водія в Україні можливо трьома способами: 

  • офлайн у будь-якому зручному сервісному центрі МВС;
  • онлайн через кабінет водія;
  • онлайн через застосунок "Дія". 

Читайте також:

Аби обміняти електронне водійське посвідчення на пластикове в сервісному центрі МВС, потрібно мати при собі паспорт із відміткою про місце реєстрації проживання, довідку про реєстраційний номер облікової картки платника податків, пред'явити посвідчення в "Дії" та оплатити послугу обміну посвідчення та вартість бланка. 

"Це вартуватиме орієнтовно 572 грн. Після обміну буде виданий документ із новим номером та серією", - йдеться в повідомленні.

Часто при перереєстрації авто в "Дії" громадяни замовляють електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу без виготовлення на пластиковому бланку. Аби його обміняти на пластикове, потрібно звернутися до будь-якого зручного сервісного центру МВС, взяти талон на перереєстрацію транспортного засобу та оформити нове свідоцтво. 

Читайте також:

Для отримання послуги потрібні паспорт із відміткою про місце реєстрації проживання, довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в "Дії". Також потрібно буде сплатити за послугу перереєстрації та бланкову продукцію, орієнтовна вартість 836 грн.   

Раніше ми писали, що з 28 травня відновлюється можливість отримати сервісні послуги МВС у застосунку "Дія". Уже знову можна обміняти посвідчення водія та продати транспортний засіб через смартфон.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK