"Вимушений крок": у Міненерго назвали єдину причину підвищення тарифу на світло

Тариф для населення 4,32 грн за кВт-год покриває виключно собівартість виробництва та передачі електроенергії побутовим споживачам.
"Вимушений крок": у Міненерго назвали єдину причину підвищення тарифу на світло
Ілюстративне фото / Getty Images

Додаткові кошти, які отримають енергетики за рахунок підвищення тарифу на електроенергію для населення, будуть спрямовані на ремонтну кампанію та відновлення державної генерації. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Читайте також:

"Підвищення тарифу - це вимушений крок, єдина причина якого - це значні втрати в енергосистемі після ворожих обстрілів", - заявила вона.

За словами Гринчук, тариф для населення дозволяє продовжити наймасштабнішу за часів незалежності ремонтну кампанію в енергетиці, аби максимально підготувати енергосистему до зими, додати до неї додаткові потужності, а також певною мірою відновити державну генерацію. 

Читайте також:

Вона нагадала, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей.

Також заступниця міністра зазначила, що тариф для населення 4,32 грн за кВт-год покриває виключно собівартість виробництва та передачі електроенергії побутовим споживачам.

Читайте також:

"Чинний тариф покриває собівартість виробництва 1 кВт-год  двома державними енергокомпаніями: Енергоатомом та Укргідроенерго, а також передачу електроенергії та її розподіл. Тариф складається виключно із собівартості витрат, без жодної копійки будь-якої надбавки. Ринкова ж вартість однієї кіловат-години складає більше 7,5 грн", - розповіла Гринчук.

Представниця Міненерго наголосила, що літо буде складним періодом, адже значний обсяг генерації пошкоджено або повністю знищено, і потрібен час на відновлення. 

Читайте також:

"Однак завдяки вчасному підвищенню тарифу, а також допомозі міжнародних партнерів енергетики мають можливість максимально підготувати систему до зими. Ремонтна кампанія триває 24/7, енергетики працюють цілодобово. Це дає нам надію на те, що восени та взимку ситуація зміниться на краще", - додала заступниця міністра.

Раніше ми писали, що в Україні підвищили вартість електроенергії для населення. З 1 червня 2024 року єдиний тариф становитиме 4,32 грн/кВт-год.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK