Українці назвали остаточну мету РФ у війні проти України - опитування КМІС

Українці розуміють екзистенційний характер війни Росії проти України.
Українці назвали остаточну мету РФ у війні проти України - опитування КМІС
Ілюстративне фото / Getty Images

Більшість українців (60%) вважають, що РФ прагне знищити українську націю (34%) чи навіть здійснити фізичний геноцид більшості населення (26%). Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 16-22 травня 2024 року.

Читайте також:

Ще 6% українців вважають, що Росія хоче підкорити всі території, хоча і лишити їм певну культурну автономію в складі РФ.

На думку 12% українців, Росія прагне змінити владу та створити маріонеткову державу, яка буде слухатися у всьому Росію.

Читайте також:

Водночас лише 7% українців вважають, що агресор прагне зберегти за собою вже окуповані території та насправді не претендує на всю або більшість територій України.

"Крім цього, один із варіантів відповідей був сформульований таким чином, щоб бути наближеним до російської пропаганди, а саме проведення "денацифікації" та демілітаризації України без посягань на незалежність України. Лише 5% респондентів обрали цей варіант", - розповіли в КМІС.

kiis.com.ua

Раніше ми писали, що станом на травень 2024 року збитки та втрати енергетичного сектору України внаслідок повномасштабного вторгнення РФ перевищили $56 млрд. Таку оцінку дала аналітична команда Київської школи економіки (KSE).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK