Деякі українці отримують надбавку до пенсії: скільки доплачують і кому

У ПФУ розповіли, хто має право на доплату до пенсії.
Деякі українці отримують надбавку до пенсії: скільки доплачують і кому
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Певна категорія пенсіонерів має право на надбавку до пенсії. Це стосується громадян, які отримали звання Почесного донора України, повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

Людина, яка безоплатно здала 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимально допустимих доз плазми крові, отримує статус Почесного донора України.

Українці, які отримали звання Почесного донора України, мають право на надбавку до пенсії в розмірі 10% затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.

Читайте також:

З 1 січня прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць встановлено в розмірі 2920 грн. Відповідно надбавка до пенсії почесним донорам з 1 січня становить 292 грн (у 2023 році ця сума складала 258,9 грн).

Для призначення надбавки вперше потрібно звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України з відповідною заявою. З собою треба мати документ, який посвідчує особу (паспорт), ідентифікаційний номер та посвідчення донора.

Читайте також:

Зазначається, що в Україні надбавку до пенсії отримують 41 430 почесних донорів України.

Раніше ми писали, що зміна місця проживання та паспортних даних - обставини, про які пенсіонер упродовж 10 днів зобов'язаний повідомити органи Пенсійного фонду України. В іншому випадку виплати можуть бути припинені.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK