Пенсіонери продовжать отримувати грошову допомогу від ООН: хто може розраховувати

Кому надається додаткова грошова допомога від ООН.
Пенсіонери продовжать отримувати грошову допомогу від ООН: хто може розраховувати
Ілюстративне фото / pixabay.com

Всесвітня продовольча програма ООН продовжила програму додаткової грошової допомоги для пенсіонерів, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, до кінця 2024 року. Про це повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

"Пенсіонери, які відповідають умовам програми, отримуватимуть виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН у сумі, що дорівнює різниці між 3250 грн та сумою пенсії, яку вони отримують", - йдеться в повідомленні.

Так, право на отримання додаткової грошової допомоги в межах реалізації проєкту мають пенсіонери, які відповідають таким умовам:

  • отримують пенсію в розмірі меншому за 3250 грн (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсаційної виплати, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, установлених законодавством);
  • проживають на територіях активних або можливих бойових дій;
  • не отримували з 1 березня 2023 року додаткові грошові виплати від міжнародних організацій та/або допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 20.03.2022 №332.

pfu.gov.ua

Читайте також:

Програма підтримки пенсіонерів діє в Україні із серпня 2023 року.

Раніше ми писали, що українці, які не мають достатнього страхового стажу для виходу на пенсію за віком, можуть отримувати державну соціальну допомогу. 2024 року розмір виплати становить 2361 грн, що відповідає прожитковому мінімуму для осіб, які втратили працездатність.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK