Івана Купала 2024: що можна і що не можна робити цього дня, щоб водилися гроші

Цього року купальська ніч буде на два тижні раніше.
Івана Купала 2024: що можна і що не можна робити цього дня, щоб водилися гроші
ілюстративне фото / Соцсети

Сьогодні православні українці святкують не лише Трійцю, а й уперше цієї дати буде ніч напередодні Івана Купала. Це сталося після переходу на новий церковний календар, коли Різдво Іоанна Хрестителя (який у народі називають Іван Купала) було перенесено з 7 липня на 24 червня. Це збігається із традиційними віруваннями наших предків, які святкували цього дня літнє сонцестояння.

Читайте також:

Цієї ночі і дня існує ряд прикмет і ритуалів, як зберегти та примножити гроші. До вашої уваги пропонуємо кілька з них.

  • Найвідоміша легенда - в цей час вночі раз на рік, рівно опівночі і на дуже коротку мить, розквітає папороть. Якщо її знайти, то вона вкаже, де шукати скарб, а також принесе щастя та багатство.
  • На Івана Купала краще нічого не давати, не продавати та не позичати. А знайдені на дорозі гроші, навіть якщо велика сума, піднімати не варто, адже це може спричинити сім'ю бідність.
  • Замовляння за гроші. Перед сном у скляний посуд із джерельною водою чи росою потрібно кинути монети з великим номіналом. Вранці їх треба вийняти та сховати у будинку, щоб гроші завжди водилися. Ховати гроші треба зі словами "Іван Купала, тобі я вночі монетки купала. Тепер вони чисті, допоможуть врятувати від злиднів".

Раніше ми писали про те, що Національний банк України випустив нові пам'ятні монети "Крапля життя" номіналом 5 та 10 гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK