Кабмін змінив порядок держреєстрації та зняття з обліку транспортних засобів: що нового

Внесено зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, мотоциклів та мопедів.
Кабмін змінив порядок держреєстрації та зняття з обліку транспортних засобів: що нового
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів привів у відповідність до Закону України "Про санкції" Порядок державної реєстрації та зняття з обліку транспортних засобів. Відповідні зміни було внесено на засіданні 25 червня. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Читайте також:

Так, внесено зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів із метою приведення його у відповідність до ЗУ "Про санкції".

"Передбачено обов'язковість перевірки відомостей про осіб, які звертаються до сервісних центрів МВС за отриманням відповідних послуг, за Державним реєстром санкцій", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зокрема, визначено, що в разі встановлення факту застосування санкцій до фізичних або юридичних осіб, які звернулися за вчиненням державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів (зокрема, у зв'язку з вибракуванням (списанням) транспортного засобу загалом), уповноважена особа сервісного центру МВС відмовляє у вчиненні таких дій, якщо вони призведуть до порушення обмежень (заборон), установлених санкцією.

Раніше ми писали, що близько пів року для водіїв в Україні працює сервіс перереєстрації транспортних засобів через "Дію". Процедура досить швидка, але іноді водії стикаються з неможливістю перереєстрації, отримуючи повідомлення про відхилення договору з боку сервісного центру.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK