Яку банківську картку слід відкрити, і скільки коштує їхнє обслуговування в Україні

Експерти досліджували найпопулярніші пластикові картки.
Яку банківську картку слід відкрити, і скільки коштує їхнє обслуговування в Україні
Stephen Phillips - Hostreviews.co.uk / unsplash.com

Ціна за обслуговування найдешевшої індивідуальної пластикової картки в Україні Visa Electron або Cirrus-Maestro не перевищує 60 гривень на рік, а ось вартість карток преміум класу може перевищувати в 10 разів.

Про це пише Banker.ua, посилаючись на дані "Простобанк Консалтинг".

Видання повідомляє, що найбільш популярними картами українців є VISA Electron, Cirrus-Maestro, VISA Classic, MasterCard Mass, VISA Gold та MasterCard Gold. Вартість відкриття та обслуговування карток залежить від статусу картки та тарифів банку, де відкривається пластиковий рахунок.

Дані дослідження «Простобанк Консалтинг» склали список вартості відкриття пластикових карток, а саме:

  • VISA Electron та Cirrus-Maestro – від 0 до 30 грн.
  • VISA Classic та MasterCard Mass – від 0 до 50 грн.
  • VISA Gold та MasterCard Gold – від 0 до 550 грн

У той же час, вартість річного обслуговування карток може становити:

  • VISA Electron та Cirrus-Maestro – від 3 до 60 грн.
  • VISA Classic та MasterCard Mass – від 50 до 240 грн.
  • VISA Gold та MasterCard Gold – від 100 до 660 грн.

Читайте також:

Видання зазначає, що, на думку експертів, при виборі пластикової картки слід виходити з рівня доходів людини та цілей її відкриття.

«Якщо картковий рахунок відкривається просто для зберігання грошей з можливістю цілодобово і практично скрізь отримати через банкомат, дорожче за Visa Electron або Cirrus-Maestro клієнту не потрібно. Ситуація аналогічна, якщо потрібно отримувати пенсію, зарплату чи перекази. Цим мінімальним вимогам відповідає практично будь-яка карта», – наголосив заступник голови правління банку «УФГ» Олексій Сисоєв.

За його словами, якщо планується поїздка за кордон, слід відкрити картку вищого рівня.

«Це не означає, що Visa Electron та Cirrus-Maestro не працюватимуть за кордоном. Однак до власників карток класу Classic або Standard у торговельній мережі за кордоном буде зовсім інше відношення. Visa Classic або MasterCard Standard – це гарантія платоспроможності їхнього власника для готелю чи магазину, а отже, швидкого та якісного обслуговування. Крім того, Visa Electron і Cirrus-Maestro можуть прийматися до оплати тільки через електронні термінали, для Visa Classic і MasterCard Standard достатньо буде механічного пристрою, який зустрічається в країнах, які давно працюють з картками», – наголосив експерт.

На думку банкірів, картки MasterCard Mass або Visa Classic є чудовим поєднанням ціни та якості та є оптимальним варіантом для середнього українця.

«Престижні карти Gold, Platinum, крім усіх вищезгаданих послуг та зручностей, відрізняються «відкритими дверима» до будь-якого закладу світу. Власникам таких карток немає необхідності купувати дисконтні чи клубні картки, оскільки платіжна картка, як правило, включає функції дисконтних/клубних. Та й власникам цих карток надається клієнтська підтримка за межами України, що включає послуги із заміни картки при втраті за кордоном, послуги юристів, адвокатів та інших фахівців, доступи до VIP-залів аеропортів тощо». – додав Олексій Сисоєв.

Компанія «Простобанк Консалтинг» вивчала умови відкриття та обслуговування особистих пластикових карток у наступних банках: Райффайзен Банк Аваль, Правекс-банк, Приватбанк, ПУМБ, УкрСиббанк, Укрсоцбанк, Укргазбанк та Укрпромбанк.

Раніше ми писали про те, що, за даними Нацбанку, 94 зі 100 операцій із платіжними картками безготівкові.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK