Українців просять зменшити використання кондиціонерів та бойлерів

Для стабільності енергосистеми має велике значення ощадливе та раціональне використання електроенергії споживачами.
Українців просять зменшити використання кондиціонерів та бойлерів
Ілюстративне фото / Getty Images

Враховуючи складну ситуацію в енергосистемі України, громадян закликали обмежити використання бойлерів та кондиціонерів у пікові години. Про це заявив голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

Читайте також:

Він зазначив, що для забезпечення стабільності енергосистеми важливо відновити максимально можливу кількість пошкоджених енергооб'єктів.

За словами Слободяна, енергетики мають чіткі плани щодо відновлення пошкодженої генерації.

"Зрозуміло, що до осінньо-зимового періоду все відремонтувати не вдасться. Нагадаю, що внаслідок масованих ракетно-дронових атак пошкоджено близько 9 ГВт потужностей. Частину з об'єктів розраховуємо відновити до зими", - розповів він.

Голова Держенергонагляду також наголосив, що для стабільності енергосистеми має велике значення ощадливе та раціональне використання електроенергії споживачами.

Читайте також:

"Споживачі можуть безпосередньо впливати на цей фактор. Наприклад, за можливості вимикати бойлер, де є така можливість, користуватися послугами централізованого постачання гарячої води. Також можна зменшити використання кондиціонерів, особливо в години пікового навантаження. Загалом це сприятиме розвантаженню енергосистеми та може вплинути на інтенсивність застосування графіків погодинних відключень", - додав Слободян.

Раніше ми писали, що влітку, коли стовпчики термометрів піднімаються все вище, на допомогу приходять кондиціонери. Однак саме вони є найбільш енерговитратними, тому при дефіциті електроенергії в Україні роботу пристроїв потрібно суттєво обмежити



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK