Виплати до Дня Незалежності України: хто та як отримає грошову допомогу

Хто отримає виплати до Дня Незалежності автоматично, а кому потрібно писати заяву.
Виплати до Дня Незалежності України: хто та як отримає грошову допомогу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

2024 року деякі категорії громадян отримають грошову допомогу до Дня Незалежності України. Про це повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

Зазначається, що механізм виплати допомоги такий самий, як був у 2023 році.

Пенсіонерам, які мають право на таку виплату, грошова допомога буде виплачена в серпні разом із пенсією без додаткового звернення.

Ветеранам війни, які проходять службу/працюють та не є пенсіонерами, кошти буде спрямовано на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу/працюють, на підставі поданих заявок, зокрема через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Читайте також:

Тим, хто має право на виплату, не є пенсіонером та не проходить службу/не працює, для отримання допомоги потрібно подати до Пенсійного фонду заяву (довільної форми). Виплату буде проведено за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Заявки на здійснення разової грошової виплати подаються до 1 серпня поточного року. Якщо можливість подати заявку в зазначений термін відсутня, це можна зробити до 1 жовтня 2024 року.

Раніше ми писали, що Всесвітня продовольча програма ООН продовжила програму додаткової грошової допомоги для пенсіонерів, які мешкають на територіях активних або можливих бойових дій, до кінця 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK