Компенсаційні виплати пенсіонерам: хто може отримати додаткові 570 грн

Деякі пенсіонери мають право на додаткові кошти.
Компенсаційні виплати пенсіонерам: хто може отримати додаткові 570 грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні деякі пенсіонери, що досягли певного віку, можуть розраховувати на додаткові виплати. Найбільшу суму отримають ті, кому виповнилося 80 років. Про це повідомила начальниця Головного управління Пенсійного фонду Вінниччини Олена Корчака.

Читайте також:

За її словами, з метою здійснення послідовних заходів щодо підтримки найбільш вразливих категорій осіб, які досягли відповідного віку, уперше з квітня 2020 року почали призначати щомісячні виплати в розмірі до 500 гривень пенсіонерам старше 80-річного віку, у яких розмір пенсії не перевищував 9205 гривень.

Наступним етапом з 1 жовтня 2021 року проведений перерахунок тим, кому виповнилося 75 років. Пенсіонерам, які досягли віку від 75 до 80 років, до пенсій встановлювали щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 400 гривень.

Читайте також:

Пенсіонерам у віці 70-75 років збільшення почали платити з 1 жовтня 2022 року. Надбавка становить 300 грн. Отже, кожні пёять років вікова надбавка зростає.

Наразі після змін і доповнень відповідно до рішень уряду особам, котрим виповнилося 70 і більше років, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, інших доплат до пенсії не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні за 2020 рік (10 340,35 грн), встановлюється щомісячна компенсаційна виплата в розмірі:

  • людям старше 80-ти років - до 570 грн;
  • людям віком від 75 до 80-ти років - до 456 грн;
  • людям віком від 70 до 75-ти років - до 300 грн.

"Але, це не означає, що до суми, яку людина отримує, після 75 років додають саме 456 грн. Така особа отримає різницю між 300 та 456 грн. Бо саме 300 грн нараховують пенсіонерам віком від 70 до 75 років. Тобто пенсія особи, яка досягла 75 років, збільшиться на 156 грн", - пояснила Корчака.

Читайте також:

При цьому доплати призначаються автоматично. Щомісячна компенсаційна виплата особам, які досягли зазначеного віку, встановлюється й виплачується з дати досягнення зазначеного віку, незалежно від виду пенсії; закону, відповідно до якого призначена пенсія; тривалості страхового стажу та факту роботи.

Раніше ми писали, що Всесвітня продовольча програма ООН продовжила програму додаткової грошової допомоги для пенсіонерів, які мешкають на територіях активних або можливих бойових дій, до кінця 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK