Без шкоди для лісів: українцям дозволять самостійно заготовляти дрова на зиму

Міндовкілля отримало доручення розробити нормативно-правовий акт, який дасть "зелене світло" для самостійної заготівлі деревини жителями населених пунктів.
Без шкоди для лісів: українцям дозволять самостійно заготовляти дрова на зиму
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Українці зможуть самі заготовляти деревину на зиму без шкоди для лісів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання уряду в Донецькій області.

Читайте також:

"Підготовка до зими поблизу лінії фронту - великий виклик, над яким уряд активно працює. У багатьох громадах деревина є основним засобом для обігріву приміщень", - сказав Шмигаль.

За його словами, у зв'язку з цим Міндовкілля отримало доручення розробити нормативно-правовий акт, який дасть "зелене світло" для самостійної заготівлі деревини жителями населених пунктів.

"Ця процедура має бути чітко регламентована, аби люди змогли заготовити достатньо дров без шкоди для наших лісів", - наголосив прем'єр-міністр.

Читайте також:

Він додав, що Міністерству енергетики, Міністерству економіки, Міністерству фінансів спільно з міністром із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій доручено терміново напрацювати механізм розподілу гуманітарної допомоги у вигляді скрапленого газу для потреб побутових споживачів. Зокрема, у Донецькій області.

Раніше ми писали, що українські домогосподарства, які опалюють житло за допомогою вугілля чи дров, можуть отримати підвищену субсидію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK