За найгіршим сценарієм: Київська та Канівська ГЕС не повторять долю Каховської

Глава «Укргідроенерго» розповів про можливість руйнування дамб росіянами та наслідки.
За найгіршим сценарієм: Київська та Канівська ГЕС не повторять долю Каховської
ілюстративне фото / uhe.gov.ua

Київську та Канівську ГЕС майже неможливо зруйнувати ззовні, а Каховську ГЕС було підірвано зсередини. Однак навіть за гіршого сценарію та теоретичної можливості такої ситуації підтоплення будуть мінімальними, але це може вплинути на генерацію електроенергії та подачу прісної води. 

Про це повідомляє Forbes Україна з посиланням на інтерв'ю виданню глави "Укргідроенерго" Ігоря Сироти.

Читайте також:

Він вважає, що погрози росіян, знищити Київську та Канівську ГЕС, розраховані на залякування українців.

"Наші станції надійно захищені. Найбільші українські ГЕС практично неможливо зруйнувати ззовні. Тільки якщо скинути на них кілька авіаційних бомб – для цього росіяни мали б залетіти на територію України літаками", – заявив Ігор Сирота.

Глава «Укргідроенерго» також нагадав, що Каховську ГЕС окупанти змогли підірвати зсередини, завізши туди сотні кілограмів вибухівки.

За його словами, у гіршому випадку може затопити підвали в деяких районах Києва, що прилягають до Дніпра, а також може на якийсь час зникнути можливість генерувати електроенергію та подавати прісну воду.

"Навіть якби росіяни зруйнували б київські дамби, наслідки не мали б такого характеру, як це було на Херсонщині. Тому що Київське та Канівське водосховища практично вшестеро менше, ніж Каховське", - зазначив Сирота.

Раніше ми писали про те, що держкомпанія «Укргідроенерго» у 2022-2024 роках. замовила облаштування протидронового захисту та відновлення об'єктів різних ГЕС на загальну суму 10,39 млрд грн.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK