Втратили пенсійне посвідчення: куди звернутися, щоб отримати новий документ

ПФУ може видати нове пенсійне посвідчення, якщо старе втрачено.
Втратили пенсійне посвідчення: куди звернутися, щоб отримати новий документ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Пенсійне посвідчення є одним із головних документів для пенсіонера. Трапляються випадки, коли людина втратила або пошкодила цей документ. Однак його можна відновити, повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

Якщо пенсійне посвідчення втрачено, пенсіонер може отримати новий документ, звернувшись до обраного сервісного центру територіального органу ПФУ або онлайн через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ чи за допомогою мобільного застосунку "Пенсійний фонд":

  1. При зверненні до сервісного центру пенсіонеру потрібно пред'явити паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та заповнити заяву на виготовлення пенсійного посвідчення, до якої додати кольорове фото розміром 3х2,5 см.
  2. Щоб подати заяву на виготовлення пенсійного посвідчення через вебпортал електронних послуг Фонду, потрібно зайти в розділ "Щодо пенсійного забезпечення" та обрати опцію "Заява на виготовлення паперового пенсійного посвідчення".
  3. Якщо подавати заяву з мобільного застосунку "Пенсійний фонд", потрібно обрати вкладку "До ПФУ": розділ "Комунікації до ПФУ" - "Заява на виготовлення пенсійного посвідчення".

Читайте також:

Для подання заяви на виготовлення посвідчення через електронні сервіси Фонду необхідно підготувати скановані копії паспорта, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, власного підпису та фотокартку. 

Пенсійне посвідчення (після виготовлення) буде видано людині в тому сервісному центрі Фонду, який зазначається в заяві. 

Читайте також:

Електронне відображення пенсійного посвідчення в мобільному застосунку "Дія", що генерується після виготовлення пенсійного посвідчення, має таку саму юридичну силу, як і традиційне.

Раніше ми писали, що станом на 1 липня 2024 року в Україні налічується 10 263 722 пенсіонери, середній розмір пенсійної виплати становить 5816 грн. Найнижча пенсія в Тернопільській області, а найвища - у Києві.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK