Банківські ліміти: скільки грошей можна зняти у банкоматах популярних банків за раз

Загалом для українців Нацбанком встановлено обмеження до 100 тисяч гривень на добу.
Банківські ліміти: скільки грошей можна зняти у банкоматах популярних банків за раз
Erik Mclean / unsplash.com

2024 року Нацбанком встановлено тимчасові обмеження на зняття готівки. У гривні в Україні є ліміт зняття до 100 000 грн на день. За кордоном такий ліміт складає – до 12 500 грн на тиждень або до 100 000 грн на місяць. При цьому, різні українські банки можуть встановлювати власні обмеження.

Про це пише "Дзеркало тижня".

Читайте також:

Видання наводить правила зняття готівки в деяких популярних банках, а саме:

«ПриватБанк»

  • Ліміт зняття складає 20 000 гривень за один раз. Наступну операцію зі зняття грошей у банкоматі можна здійснити лише за три години. Втім, межа зняття залежить ще від кількох факторів: типу картки клієнта, статусу клієнта, індивідуальних домовленостей із банком. Крім того, можуть бути обмеження на видачу готівки у самому банкоматі. Деякі з них можуть видавати лише по 1 000 грн за один раз чи навіть менше. В цьому випадку можна спробувати зняти гроші в інших банкоматах чи звернутися до каси партнерського банку.

"Ощадбанк"

  • Для власників рахунку «Моя карта» доступне зняття готівки до 20 000 гривень на місяць без комісії. Якщо сума перевищує цей ліміт, потрібно буде сплатити комісію у розмірі 1%.

ПУМБ

  • Максимальна сума, яку можна зняти за одну транзакцію зі «ВсіКарти» у банкоматі ПУМБ, становить 10 тисяч гривень. За добу можна зробити до 10 таких операцій.

Райффайзен Банк

  • У банкоматі «Райффайзен Банк» діє ліміт зняття готівки для всіх видів карток до 20 000 грн на добу.

інфографіка
інфографіка / bank.gov.ua

Раніше ми писали про те, що, за даними НБУ, за ці півроку українцям видали в касах банків понад 1,34 трильйона гривень готівки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK