Лише третина кандидатів у водії складає теоретичний іспит із першого разу після самопідготовки - МВС

Отримати посвідчення водія не так просто, як здається. Лише 34% кандидатів у водії, які самостійно підготувалися, успішно складають теорію з першого разу.
Лише третина кандидатів у водії складає теоретичний іспит із першого разу після самопідготовки - МВС
Ілюстративне фото / facebook.com/hsc.gov.ua

З початку 2024 року сервісні центри МВС провели понад 50 тисяч теоретичних іспитів за результатами самопідготовки по всій Україні. З них понад 16 800 були успішними з першої спроби. Про це повідомили в Головному сервісному центрі МВС.

Читайте також:

"Тобто 34% кандидатів у водії, які самостійно підготувалися, складають теоретичний іспит із першого разу", - йдеться в повідомленні.

Кандидати у водії, починаючи з листопада 2023 року, мають можливість вивчати правила дорожнього руху без обов'язкового звернення до автошколи. Майбутні керманичі самостійно освоюють теоретичний матеріал.

Читайте також:

Для складання теоретичного іспиту необхідно звернутися до будь-якого зручного сервісного центру МВС, який здійснює екзаменаційну діяльність. Послуги надаються за талонами попереднього запису. Здійснити запис можливо через функціонал Е-запис або термінал, який розташований у сервісному центрі МВС. 

Із собою треба взяти документи:

  • паспорт із відміткою про місце реєстрації або ID-картку;
  • ідентифікаційний номер;
  • медичну довідку, що підтверджує придатність до керування транспортним засобом обраної категорії.

Читайте також:

Якщо теоретичний іспит не складено, наступна спроба можлива через 10 днів після невдалої. Цей час дається для додаткової підготовки. Вартість складання теоретичного іспиту становить 250 грн.

Раніше ми писали, що з 4 травня 2024 року в Україні автомобілі, на яких кандидати у водії здійснюють практичну підготовку та складають іспити, будуть позначатися по-новому. На цих транспортних засобах зміниться розпізнавальний знак "У" на "Н".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK