Кабмін створює Координаційні штаби на випадок евакуації українців із небезпечних територій

Вони можуть створюватися на державному, регіональному та місцевому рівнях.
Кабмін створює Координаційні штаби на випадок евакуації українців із небезпечних територій
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Кабмін прийняв постанову, якою вдосконалило законодавство про евакуацію цивільних з небезпечних територій у безпечні райони у разі загроз або виникнення надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє прес-служба Миреінтеграції.

Читайте також:

Зазначається, що в урядовому документі пропонується затвердити Типове положення про Координаційні штаби з проведення евакуаційних заходів та ефективне реагування на масове переміщення населення.

Повідомляється, що, відповідно до змін, Координаційний штаб стає тимчасовим консультативно-дорадчим органом. Вони можуть створюватися на державному, регіональному та місцевому рівнях. У разі утворення Коордштаби стають головним органом організації та координації проведення заходів з евакуації на відповідному рівні.

Крім того, Координаційні штаби взаємодіють з комісіями з евакуації, техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Для цього комісії надають Коордштабам пропозиції щодо реалізації таких заходів.

Раніше ми писали про те, що сім'ї з дітьми з уразливих категорій, які евакуюються з прифронтових територій Харківщини та Сумщини, можуть отримати додаткову фінансову допомогу у розмірі 10 800 грн на особу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK