Повістки поштою: у ТЦК розповіли про алгоритм дій

На Волині вже почали надходити оповіщення рекомендованими листами.
Повістки поштою: у ТЦК розповіли про алгоритм дій
Колаж Сергія Поліщука / armyinform.com.ua

У Волинській області резервістам та військовозобов'язаним надсилаються повістки на оновлення військово-облікових даних поштою рекомендованим листом на адресу, вказану особою у територіальному центрі або за останнім місцем реєстрації.

Про це повідомляє "Волинська служба новин" з посиланням на коментар прес-офіцера Волинського ТЦК та СП Уляни Кравчук.

Читайте також:

За її словами, належним підтвердженням оповіщення про виклик до ТЦК та СП є:

  • день отримання рекомендованого листа особою, про що є документ, що підтверджує, від поштового оператора;
  • день проставлення відмітки про відмову отримати лист або день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою зареєстрованого чи фактичного місця проживання особи, якщо ця особа не повідомила ТЦК та СП іншу адресу місця проживання.

«Хочу наголосити, що така повістка буде вважатися належним чином врученим навіть у тому випадку, коли адресат з якихось причин не зміг його отримати», – повідомила Уляна Кравчук.

Також вона зазначила, що якщо особа не з'явилася до ТЦК у певний час, зазначений у повістці, вона нестиме адміністративну відповідальність. РТЦК виносить ухвалу про накладення на порушника адміністративного стягнення. Цю постанову представники районних ТЦК надсилають рекомендованим листом на адресу, яку вказала особа у територіальному центрі або за останнім місцем реєстрації.

«Доповню, що уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за порушення правил військового обліку або за неявку за повісткою, не вдасться. Адже адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов'язку. Громадянин може заплатити штраф, але водночас він все одно має виконати свій обов'язок», - наголосила прес-офіцер.

Раніше ми писали про те, що Генеральний штаб Збройних сил України розробив пропозиції, згідно з якими командири військових частин можуть закликати чоловіків, які бажають проходити військову службу, без участі ТЦК та СП.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK