У серпні українцям нарахують доплати до пенсій: хто отримає грошову допомогу

Додаткові виплати отримають майже пів мільйона пенсіонерів.
У серпні українцям нарахують доплати до пенсій: хто отримає грошову допомогу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Пенсіонери, які мають право на одноразову виплату до Дня Незалежності України, отримують її в серпні разом із пенсією. Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду.

Читайте також:

Порядок здійснення разової грошової виплати до Дня Незалежності України затверджено постановою Кабінету Міністрів від 27.12.2023 №1396.

"Відповідно до постанови пенсіонери, які мають право на таку виплату, отримують її разом із пенсією в серпні у визначену дату виплати", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у виплатні документи серпня включено суми на виплату одноразової допомоги до Дня Незалежності для понад 471 тис. пенсіонерів.

Читайте також:

Кошти на виплату допомоги військовослужбовцям та іншим особам, які належать до ветеранів війни, проходять службу та не є пенсіонерами, Пенсійний фонд перераховує на підставі поданих заявок на рахунки військових частин, установ, організацій, де особи проходять службу. 

Іншим особам, які мають право на разову грошову виплату та які не є пенсіонерами й не перебувають на службі, допомога виплачується за їхнім зверненнями до органів Пенсійного фонду з документами, що підтверджують право на таку виплату, та даними про поточний рахунок, відкритий на ім'я особи в уповноваженому банку. 

Читайте також:

Подати заявку/заяву на разову грошову виплату до Дня Незалежності України можна до 1 жовтня 2024 року.

Раніше ми писали, що Пенсійним фондом України розпочата виплата одноразової грошової допомоги ветеранам війни до Дня Незалежності України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK