Українські біженці в Угорщині із заходу України залишилися без безкоштовного житла

З учорашнього дня набуло чинності рішення угорського уряду про те, що лише жителі 13 регіонів України безпосередньо постраждали від війни.
Українські біженці в Угорщині із заходу України залишилися без безкоштовного житла
BĀBI / unsplash.com

Українські біженці в Угорщині можуть залишитися без житла через рішення угорського уряду, який набув чинності, згідно з яким право на допомогу держави отримують лише жителі безпосередньо постраждалих внаслідок російської агресії районів України.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Читайте також:

Видання зазначає, що Угорщина відносить 13 українських регіонів, де йдуть (або йшли) бої: Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області, а також Крим із Севастополем та Київська область з Києвом. Щомісяця цей список оновлюватиметься.

Повідомляється, що на сьогоднішній день статус біженця в Угорщині набули 31 тис. українців, проте незрозуміло, скільки з них є мешканцями постраждалих регіонів.

«Після початку повномасштабної війни в Україні Угорщина ухвалила сотні тисяч людей з України, яким, зокрема, було надано право на субсидоване житло та соціальну допомогу. Згідно з новими правилами, такі привілеї залишать лише тим, хто прибув із вищезазначених регіонів. Нові правила не означають автоматичного виселення всіх біженців, але з 21 серпня власники житла перестануть отримувати субсидії від держави на розміщення українців із областей, що «не постраждали» від нападу Росії», – підкреслює видання.

Видання нагадує, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан є єдиним європейським лідером, який продовжує підтримувати відносини з Путіним після початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

Раніше ми писали про те, що Угорщина обклала податком російську нафту, що постачається через територію України, яка розраховується як різниця між цінами на нафту марки Brent і на російський сорт Urals.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK