Програма обміну старих ламп на LED завершилася: у Мінекономіки поділилися результатами

Українці обміняли 40 мільйонів старих жарівок на сучасні світлодіодні лампи.
Програма обміну старих ламп на LED завершилася: у Мінекономіки поділилися результатами
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні завершилася масштабна програма обміну ламп розжарювання на енергоощадні під назвою "Несемо світло разом!". До програми долучилися понад 8 мільйонів українців. Вони обміняли 40 мільйонів старих жарівок на сучасні світлодіодні лампи. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Програма стартувала наприкінці січня 2023 року у відділеннях Укрпошти в обласних центрах та великих містах. Через тиждень українці мали можливість обмінювати лампи в містах районного значення, а ще за два - у найвіддаленіших селах. Згодом до програми приєдналися також юридичні особи.

Найактивнішими регіонами стали Київська область, де було замінено 4,2 млн ламп, Львівська - 3,2 млн, Дніпропетровська - 3,1 млн, Харківська - 2,3 млн.

40 млн LED-ламп були надані Україні Європейським Союзом у межах програми, фінансованої ЄС, для підтримки української енергетики.

Читайте також:

Кожен українець мав можливість обміняти до 5 ламп розжарювання на таку ж кількість LED-ламп безпосередньо у відділеннях Укрпошти або зробивши попереднє замовлення в застосунку "Дія".

"За час дії програми в Україні стало на 40 млн менше ламп розжарювання, що, за нашими підрахунками, дозволить заощадити до 1 ГВт електроенергії", - прокоментувала заступниця міністра економіки Надія Бігун.

Раніше ми писали, що в Україні стартує програма заміни старих лампочок на нові.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK