21 тисяча грн на опалення: хто з українців може отримати

Кабмін затвердив Порядок надання одноразової грошової допомоги населенню.
21 тисяча грн на опалення: хто з українців може отримати
ілюстративне фото / Соцсети

Кабінет Міністрів затвердив Порядок надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 на придбання твердого пічного побутового палива.

Про це повідомляє представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму ТГ-каналі.

Читайте також:

Він зазначив, що грошова допомога на опалення одержувачам виплачується за рахунок коштів міжнародних організацій та становить 21 тисячу гривень на одне домогосподарство за весь опалювальний період 2024/25 року.

Також чиновник повідомив, що одержувачами грошової допомоги на опалення є ті українці, які фактично проживають у Сумській, Харківській, Херсонській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Чернігівській областях у 10-кілометровій зоні від державного кордону з РФ або лінії зіткнення (на момент подачі) заяви) та/або на територіях активних бойових дій, територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, територіях можливих бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані РФ, для яких не визначено дату завершення бойових дій у житлових будинках, житлових приміщеннях (житлових кімнатах), що опалюються твердим пічним побутовим паливом.

При цьому він зазначив, що перелік територіальних громад (населених пунктів), мешканці яких можуть отримати грошову допомогу на опалення згідно з наведеними вище вимогами, визначається відповідними облдержадміністраціями (військовими адміністраціями).

Раніше ми писали про те, що, за рішенням Кабміну, при отриманні соціальної допомоги органи соцзахисту не вимагатимуть у людей жодних паперових документів, якщо вони вже є в електронній базі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK