Доплати військовим: скільки, де і кому виплачує місцева влада і як можна отримати

Фінансова допомога коливається від 10 до 50 тисяч гривень.
Доплати військовим: скільки, де і кому виплачує місцева влада і як можна отримати
Колаж Сергія Поліщука / armyinform.com.ua

Деякі міста України надають мобілізованим додаткову одноразову фінансову допомогу, яка варіюється від 10 до 50 тисяч гривень залежно від регіону. При цьому виплати здійснюються автоматично або за зверненням до місцевої влади, а розмір підтримки визначається місцевими бюджетами.

Про це повідомляє OBOZ.UA.

Читайте також:

Зокрема, видання наводить такі приклади виплат у містах, а саме:

  • Київ30 тис. грн. Виплачують мобілізованим після 1 грудня 2023 року. Допомога нараховується автоматично у безготівковій формі на зарплатний рахунок, без необхідності звертатися до місцевої влади. Стосується як мобілізованих, і контрактників.
  • Луцьк – 15 тис грн. Виплачують одноразову матеріальну допомогу лише тим, хто уклав контракт про проходження військової служби у 2024 році.
  • Івано-Франківськ – 50 тис. грн./20 тис. грн. Мобілізовані та контрактники отримують допомогу на спорядження. 50 – для тих, хто на передовій та 20 – для бійців, які знаходяться дещо далі выд лінії фронту.
  • Львів – 50 тис. грн. Одноразову допомогу отримують ті, хто підписав контракт із Десантно-штурмовими військами та Військово-морськими силами. Крім того, у Львові діє "Комплексна програма соціальної підтримки", за якою мобілізовані одержують по 25 тис. грн одноразової допомоги.
  • Одеса20 тис. грн. Мобілізовані та контрактники можуть отримати матеріальну допомогу, а виплати здійснюються автоматично для тих, кого з 1 січня 2024 року призвали на військову службу або вперше взяли на контрактну службу та зареєструвалися на території Одеси.
  • Полтава – 10 тис. грн. Отримують усі мобілізовані. Додатково деякі громади Полтавської області, такі як Сергіївська та Сенчанська, надають по 50 тис. грн. мобілізованим землякам.
  • Тернопіль – 10 тисяч гривень. Отримують одноразово на спорядження та техзасоби мобілізовані та контрактники, лише якщо беруть безпосередню участь у бойових діях.
  • Чернігів – 15 тис. грн. Отримують ті, хто зареєстрований у Чернігові. Для військовозобов'язаних з числа ВПО, які перебували в межах Чернігова не менше року, також передбачено виплату у розмірі 20 тис. грн .
  • Богодухівська громада Харківської області – 50 тис. грн. Отримують мобілізовані, включаючи ВПО, зареєстровані у громаді. Крім того, для сімей або батьків зниклих безвісти солдатів передбачено одноразову виплату у розмірі 10 тисяч гривень.

Видання також зазначає, що у Вінниці та Рівному виплат поки немає, але подано відповідні петиції до місцевої влади. Так у Вінниці пропонують платити одноразові виплати 50 тис. грн для тих, хто добровільно підписав контракт і 30 - для мобілізованих жителів. По 30 тисяч пропонують платити мобілізованим й автори петиції у Рівному.

Видання повідомляє, що у містах, таких як Київ та Одеса, виплати здійснюються автоматично після мобілізації чи підписання контракту. Якщо ж виплата не надійшла, необхідно звернутися до військового комісаріату чи органів соціального захисту населення з відповідними документами:

  • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
  • документ, що підтверджує факт мобілізації;
  • банківські реквізити;
  • особисту заяву.

Раніше ми писали про те, що Верховна Рада підтримала законопроект №11483, який надає та гарантує соціальні права українським військовим, які виконують завдання на території РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK