Столична влада розповіла, що робитиме, якщо брудна вода з Десни дійде до Києва

За допомогою UNICEF «Київводоканал» вже замовив активоване вугілля, яке надійде 13 вересня.
Столична влада розповіла, що робитиме, якщо брудна вода з Десни дійде до Києва
ілюстративне фото / vodokanal.kiev.ua

На даний момент ситуація з водою в Києві перебуває в нормі, а про погіршення її якості столична влада попередить городян мінімум за добу. Також у столиці є кошти, щоб подолати наслідки забруднення.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на брифінг директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука та голови правління «Київводоканалу» Олега Лисюка.

Читайте також:

Видання зазначає, що, за словами Романа Ткачука, ситуація з водою в столиці "цілком підконтрольна і нині не викликає жодних занепокоєнь". А фахівці з 14 серпня почали отримувати інформацію про техногенну аварію, що сталася на території РФ, пов'язану з викидом хімічних речовин у річку Сейм - і з цього моменту на рівні міста зібраний і працює в цілодобовому режимі оперативний штаб, який постійно моніторить і збирає всю інформацію від будь-яких лабораторій та досліджень якості води в Десні та Дніпрі та в акваторії на території Києва.

Повідомляється, що, як запевняє чиновник КМДА, поки результати аналізів не викликають занепокоєння – фахівцям відомо, де знаходиться пляма забруднення, як вона рухається і де знаходиться, а профільні відомства мають відповідні доручення.

Видання також зазначає, що Олег Лисюк повідомив, що йде співпраця з Агентством водних ресурсів, Міністерством екології та Санепідемслужбою – і щодня місто має всі аналізи, які роблять ці відомства. Також двічі на добу проводяться аналізи на Деснянській станції біля водозабору в селі Пухівка та у Літках – це вище за течією, туди вода приходить десь за добу до водозабору, пояснив гендиректор водоканалу. Він зазначив, що зараз у районі водозабору вода гарної якості, і жодних побоювань немає.

Крім того, повідомляється, що за даними чиновника, якщо забруднення з Сейму перейде на Десну, його вдасться подолати наявними засобами, крім ліквідації запахів від води.

«Для цього, за допомогою UNICEF, водоканал вже замовив активоване вугілля – і воно надійде до столиці 13 вересня. Загалом зараз фахівці бачать, що йде розлучення води – і тому пляма із забрудненням може і не дійти до Києва в тому обсязі, який міг би викликати переживання», – повідомив директор водоканалу.

Як пише видання, до того ж Лисак зазначив, що дебіт (обсяг води, яка надходить у джерело водопостачання з водоносного шару землі за одиницю часу) річки Дніпро набагато вищий за дебіт Десни – і тому навіть якщо якась концентрація забруднення дійде до Дніпра, то "вона буде настільки розбавлена, що навіть очисні наші цього не відчують". А Ткачук додав, що якщо ця пляма підійде до Києва, то про це буде відомо мінімум за добу – і влада проінформує населення про подальші дії.

Раніше ми писали про те, що у Центрі громадського здоров'я розповіли, як зберегти своє здоров'я та що пити в умовах перебоїв із водопостачанням.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK