Українцям рекомендують відкласти вихід на пенсію: що це дасть

Чи збільшиться розмір пенсії, якщо людина вирішить вийти на пенсію пізніше 60 років.
Українцям рекомендують відкласти вихід на пенсію: що це дасть
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У законі про пенсійне страхування є норми, які заохочують українців до більш пізнього виходу на пенсію. Йдеться про призначення пенсії "з відстрочкою". Про це повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

Тим, хто набув право на страхову пенсію за віком, але після досягнення пенсійного віку виявив бажання працювати та отримувати пенсію пізніше, основний розмір пенсії збільшується: 

  • у разі відстрочення виходу на пенсію на строк до 60 місяців - на 0,5% за кожен повний місяць страхового стажу, наступний за місяцем досягнення пенсійного віку;
  • у разі відстрочення виходу на пенсію на строк понад 60 місяців - на 0,75% за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку.

Читайте також:

Слід зазначити, що підвищення розміру пенсії за неповний місяць страхового стажу не здійснюється.

"Тобто якщо людина відстрочить свій вихід на пенсію на один рік, то отримає надбавку до пенсії в розмірі 6% (0,5% х 12), за два роки більш пізнього виходу на пенсію - 12% (0,5% х 24) тощо. Що стосується відстрочки на шість років (72 місяці) - це збільшення основного розміру пенсії на 54% (72 х 0,75%)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Пенсія за віком "з відстрочкою" призначається за зверненням пенсіонера, як правило, з першого числа місяця, у якому подано звернення. 

Раніше ми писали, що за перше півріччя 2024 року середній розмір пенсії в Україні збільшився на 8%, або на 431,37 грн та становить 5816,62 грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK