Чому важливо вчасно подавати покази лічильника за світло: пояснення фахівців

Коли споживач не подає актуальні покази, то використання електроенергії нараховується за середньодобовим споживанням.
Чому важливо вчасно подавати покази лічильника за світло: пояснення фахівців
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Щоб уникнути розбіжностей у платіжці та стежити за справною роботою лічильника, важливо вчасно подавати показання за світло. Про це повідомили в Прикарпаттяобленерго.

Читайте також:

Період подачі показів лічильника триває протягом останніх двох днів розрахункового місяця та перших трьох днів наступного. У цей час важливо не забути подати покази свого приладу обліку, навіть якщо в споживача SMART-лічильник.

Як пояснили фахівці, оператор системи розподілу (обленерго) щомісяця має здійснювати розрахунок обсягу споживання клієнта відповідно до переданих ним показів приладу обліку.

У разі, коли споживач не подає актуальні покази, то використання електроенергії нараховується за середньодобовим споживанням. Відтак сума, вказана в платіжці за місяць, може відрізнятися від фактичного споживання.

Читайте також:

Ще одна причина, чому потрібно подавати покази лічильника, - уникнути ймовірності некоректного обліку електроенергії. Попри надійність сучасних приладів обліку, через заводський брак, збій у програмі лічильника або ж фізичні пошкодження кіловати можуть почати нараховуватися по-іншому. Виявити це можна при щомісячній подачі показів.

Раніше ми писали, що всі засоби обліку, зокрема й води, мають своєчасно проходити метрологічну повірку з урахуванням встановлених інтервалів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK