В Україні може з'явитися ще один реєстр: стосується військовослужбовців

В Україні можуть створити єдину базу даних для військовослужбовців Збройних сил України та Державної служби спеціального транспорту.
В Україні може з'явитися ще один реєстр: стосується військовослужбовців
Ілюстративне фото / facebook.com/MinistryofDefence.UA

В Україні можуть створити Єдиний державний реєстр військовослужбовців для вдосконалення військового обліку та надання електронних послуг. Відповідний законопроєкт №12066, серед розробників якого Міністерство оборони, зареєстровано у Верховній Раді. Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Читайте також:

Так, законопроєкт передбачає:

  • створення єдиної бази даних для військовослужбовців Збройних сил України та Державної служби спеціального транспорту;
  • запровадження унікального електронного ідентифікатора Military ID. Він надасть можливість обміну даними між реєстрами без використання персональних даних військовослужбовців;
  • формування законодавчої бази для подальшого розвитку застосунку "Армія+" та інформаційно-комунікаційної системи Міністерства оборони України;
  • надання електронних послуг військовослужбовцям та їхнім сім'ям, включно із соціальними пільгами, гарантіями та бонусними програмами.

У законопроєкті передбачено, що реєстр не міститиме інформації про військову службу, звання або спеціальність. 

Читайте також:

"Коли законопроєкт стане законом, ми отримаємо юридичні  інструменти роботи з інформацією про військовослужбовця та захисту таких даних. Це дозволить управляти кар'єрою, здобувати необхідну освіту й компетенції нашим військовим. Ми як держава зможемо надавати їм адміністративні й соціальні послуги в електронному форматі", - зазначила заступниця міністра оборони з цифровізації Катерина Черногоренко.

Раніше ми писали, що зараз відстрочки від мобілізації діють до 9 листопада, потім їх треба буде продовжувати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK