З 1 жовтня перерахують субсидії на опалювальний сезон: кому потрібно звернутися до ПФУ

З 1 жовтня ПФУ проведе перерахунки житлових субсидій на опалювальний сезон 2024-2025 років.
З 1 жовтня перерахують субсидії на опалювальний сезон: кому потрібно звернутися до ПФУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 жовтня Пенсійний фонд України проведе перерахунки житлових субсидій на опалювальний сезон 2024-2025 років. Деякі громадяни повинні подати заяву, щоб отримати допомогу. Про це повідомили в ПФУ.

Читайте також:

Для більшості громадян такий перерахунок відбудеться в автоматичному режимі. Також автоматично перерахують субсидію домогосподарствам, чия субсидійна виплата в літній період складала 0 грн.

Людям, які в літній період користувались не субсидією, а пільгою на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП), житлову субсидію буде нараховано в автоматичному режимі без потреби додаткових звернень.

Читайте також:

У ПФУ нагадали, що субсидія на оплату ЖКП призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону (квітень) і розраховується:

  • на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня;
  • на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.

Кому потрібно звертатися за призначенням субсидії

Громадянам, які не були одержувачами цієї допомоги від держави й лише планують її отримати, необхідно звернутись до територіального органу Пенсійного фонду України.

Читайте також:

Також до Фонду мають звернутись ті особи, які отримували житлову субсидію і в них відбулися зміни в складі зареєстрованих осіб домогосподарства.

За призначенням житлової субсидії можуть ще звернутись люди, у яких призначення субсидії на неопалювальний період не відбулося через наявність заборгованості, яку вдалось погасити / оформити договір реструктуризації, а також люди, які оскаржують питання заборгованості зі сплати ЖКП у судовому порядку.

Читайте також:

Зазначається, що в разі подання документів для призначення житлової субсидії у період з 1 жовтня до 30 листопада (включно) допомога призначається з початку опалювального періоду, за зверненнями з 1 грудня - з місяця, у якому відбулось звернення.

Заява (та декларація) про призначення житлової субсидії на тверде та рідке пічне побутове паливо подається до кінця календарного року. 

Читайте також:

Для визначення права на призначення житлової субсидії на опалювальний сезон 2024-2025 років враховуються доходи домогосподарства за I та II квартали 2024 року. Для пенсіонерів, які не мали інших доходів, окрім пенсії, враховується сума пенсії за серпень 2024 року.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів зробив важливий крок до впорядкування житлово-комунальних послуг. Унаслідок в Україні запускають експериментальний проєкт Єдиної платформи ЖКП.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK