Отримати базову соціальну допомогу можна буде онлайн: коли це можна зробити

Це буде одна виплата замість п'яти, більш значна по сумі.
Отримати базову соціальну допомогу можна буде онлайн: коли це можна зробити
Karyna Panchenko / unsplash.com

Мінсоцполітики спільно з Мінцифри готують пілотний проект із запуску послуги з нарахування базової соціальної допомоги для українців на порталі «Дія». Пілотний проект запрацює у січні.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на слова заступника міністра соцполітики Костянтина Кошеленка під час Global Digital Social Forum.

Читайте також:

«Нашим першим кроком в автоматичному підході до надання соціальних виплат стане запровадження базової соціальної допомоги. Ми запускаємо цей пілотний проект разом із Міністерством цифрової трансформації. Це буде одна допомога замість п'яти, більша значна по сумі. І вона призначатиметься без збору паперових довідок та додаткових звернень – через портал «Дія», – розповів Костянтин Кошеленко.

Зазначається, що за словами чиновника, нарахування базової соціальної допомоги відбуватиметься завдяки інформаційним обмінам між різними системами. Претенденту на цю виплату достатньо оформити у «Дії» звернення щодо її призначення.

Також повідомляється, що Мінсоцполітики вже має позитивний досвід співпраці з порталом «Дія». Зокрема, на ньому працюють сервіси для внутрішньо переміщених осіб, а також на порталі можна оформити чотири соціальні послуги для сімей з дітьми.

«Це наш не перший і останній підхід у «Дії». Надалі на порталі з'являтиметься все більше соціальних послуг та соціальних виплат», - наголосив заступник міністра.

Видання нагадує, що у Мінсоцполітики розраховують уже у січні 2025 року запустити пілотний проект із впровадження базової соціальної допомоги. Рівень її покриття передбачено на рівні 4-4,5 тис. грн на одну особу.

Раніше ми писали про те, що Кабмін планує замінити прожитковий мінімум в Україні спеціальною соціальною виплатою, а її розмір визначатиметься індивідуально та залежатиме від складу сім'ї.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK