У держбюджеті достатньо коштів на субсидії, їхній розмір перерахують автоматично - Мінсоцполітики

Розмір субсидій буде перераховано автоматично, додатково для цього звертатися нікуди не потрібно.
У держбюджеті достатньо коштів на субсидії, їхній розмір перерахують автоматично - Мінсоцполітики
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Під час опалювального сезону 2024-2025 р. розмір субсидій їхнім отримувачам буде перераховано автоматично, додатково для цього звертатися нікуди не потрібно. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

"Жодних змін у формулі розрахунку субсидій або в процедурі їх призначення не відбувалось. Коштів, закладених державою у бюджет поточного та наступного - 2025 - років, достатньо, щоб допомогу від держави отримали ті, хто її потребує", - йдеться в повідомленні.

Наразі близько 2,8 млн домогосподарств уже користуються житловими субсидіями та пільгами на оплату житлово-комунальних послуг. 

Субсидія надається домогосподарству, якщо родина сплачує за комунальні послуги більше, ніж визначений для неї обов'язковий платіж. Такий платіж розраховується індивідуально для кожного домогосподарства і залежить від середньомісячного сукупного доходу на одну особу. Також мають значення майновий стан домогосподарства й норми споживання.

Читайте також:

Оформити житлову субсидію може:

  • одна з осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні;
  • людина, яка орендує житло на підставі договору оренди;
  • внутрішньо переміщена особа, яка не зареєстрована, але фактично проживає в житловому приміщенні, навіть без укладення договору оренди;
  • за заявою опікуна чи піклувальника, неповнолітня дитина, яка залишилася без батьківської опіки, або недієздатна особа працездатного віку, над якою встановлено опіку;
  • індивідуальний забудовник, якщо будинок не прийнятий в експлуатацію, але плата за житлово-комунальні послуги вже нараховується. 

Раніше ми писали, що деякі категорії громадян України мають право і на субсидії, і на пільги на житлово-комунальні послуги. Однак отримувати одночасно ці два види допомоги від держави неможливо.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK