Українці стали сумлінніше сплачувати аліменти: причому тут мобілізація

В Україні різко зросла сплата аліментів.
Українці стали сумлінніше сплачувати аліменти: причому тут мобілізація
Ілюстративне фото / depositphotos.com

2024 року українці стали більш відповідально ставитися до сплати аліментів. Порівняно з 2023 роком приріст становить 30%. Це пов'язано з загрозою втрати відстрочки від мобілізації, повідомив керівник Центрального управління Міністерства юстиції Кирило Міненко.

Читайте також:

Як розповів експерт, якщо багатодітний батько має трьох і більше неповнолітніх дітей, він має право на відстрочку від мобілізації. Але за умови, що він їх утримує. Тобто бере участь у житті дитини, зокрема й у майновому плані, і справно платить аліменти, якщо вони є.

"Якщо заборгованість по аліментах перевищує три місяці, то фактично вважається, що батько не утримує своїх дітей належним чином, і в такому разі він може бути позбавлений відстрочки від мобілізації", - пояснив Міненко.

Читайте також:

Він додав, що такі державні механізми спонукають українців сумлінніше платити аліменти.

Раніше ми писали, що станом на початок серпня 2024 року в Україні налічується 187 246 проваджень за борги по аліментах. За понад два роки повномасштабної війни Єдиний реєстр боржників поповнився на 23 376 проваджень. З початку року на боржників по аліментах відкрили майже 3 тисячі проваджень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK