Підтримка українців у Польщі мінімальна від початку повномасштабної війни

Дві третини поляків вважають, що польська влада має відправити чоловіків призовного віку назад до України.
Підтримка українців у Польщі мінімальна від початку повномасштабної війни
Stanisław Trajer / unsplash.com

Кількість поляків, які виступають за прийняття українських біженців, впала до 53%, що є найнижчим показником з лютого 2022-го, коли 94% респондентів заявили, що підтримують приймання українців.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на дані польського інституту опитування громадської думки CBOS.

Читайте також:

Зазначається, що цей показник залишався вищим за 80% протягом 2022 року. За даними CBOS, швидке зниження підтримки може бути пов'язане із "зерновою кризою".

Також повідомляється, що відкрита опозиція щодо приймання українських біженців зараз становить 40% порівняно з 3% у березні 2022 року. При цьому чоловіки прихильніші – 60% позитивно ставляться до українських біженців порівняно з 47% жінок.

Як пише видання, респондентів також запитали, чи має польська влада відправити чоловіків призовного віку назад до України. Дві третини респондентів (67%) підтримали цю ідею, тоді як 22% висловилися проти. Крім того, майже кожен другий поляк (51%) стурбований тим, що Росія може застосувати ядерну зброю проти України, тоді як на початку повномасштабної війни в Україні цей показник становив 77%.

Також зазначається, що 46% опитаних хочуть, щоб Україна продовжувала бойові дії, тоді як 39% підтримують мир навіть ціною територіальних чи політичних поступок України. А на запитання, чи поляки думають, що Україні доведеться відмовитися від частини своєї території, 44% відповіли "так", 19% думають, що росіяни залишать окуповані з 2022 року території, а 6% вважають, що РФ віддасть територію, окуповану з 2014 року. 

Раніше ми писали про те, що польська влада продовжила до 30 вересня 2025 року законність перебування українських біженців у Польщі.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK