У країні зросла кількість українців-банкрутів: деталі

З початку літа кількість справ про банкрутство людей збільшилася майже вдвічі.
У країні зросла кількість українців-банкрутів: деталі
Melinda Gimpel / unsplash.com

651 справу про банкрутство людей відкрито за даними Верховного суду України. Справ побільшало майже вдвічі за останні 4 місяці цього року. Більше банкрутів — у Києві та області та на Дніпропетровщині. 64% банкрутів – це люди віком від 25 до 45 років.

Про це повідомляє Опендатабот.

Читайте також:

Зазначається, що з початку літа кількість справ збільшилася майже вдвічі, а загалом уже відкрито більше справ про банкрутство українців, ніж за весь минулий рік: тоді розглядалося 575 таких справ.

Повідомляється, що найчастіше просять визнати себе неплатоспроможними люди віком від 25 до 45 років – це 64,1% банкрутів. Ще 28,7% посідає осіб старше 45 років. 51% банкрутів – жінки, ще 48% припадає на чоловіків.

При цьому більше банкрутів у столиці: 95 справ чи 15% від загальної кількості. Далі йде Київщина: 58 чи 9%. Замикає топ Дніпропетровщина із 53 справами – це 8% від загальної кількості.

Також ситуацію із банкрутством виданню прокоментував експерт. Так, арбітражний керуючий Денис Лихопьок вважає, що нинішня динаміка, швидше за все, «відкладений попит», ніж стрімке зростання, зумовлене якимось одним фактором.

«Слід розуміти, що на початку повномасштабної війни людям було не до того, щоб розбиратися з боргами — у пріоритеті постало питання виживання. У той же час, понад рік діяв мораторій на стягнення більшої частини боргів у виконавчих провадженнях. Вже після того, як мораторій було скасовано, приватні та державні виконавці нагадали боржникам про їхні зобов'язання. Це й могло стати тією рушійною силою, яка спонукала людей шукати рішення щодо погашення боргів через процедуру неплатоспроможності. До того ж, зараз в Україні вже напрацьовується позитивна судова практика в питаннях банкрутства громадян», - розповів експерт.

інфографіка
інфографіка / Opendatabot

інфографіка
інфографіка / Opendatabot

інфографіка
інфографіка / Opendatabot

Раніше ми писали про те, що протягом останніх 5 років в Україні відкрилося близько 2 тисяч справ про банкрутство людей.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK